Adress:
Södra Förstadsgatan 44
211 43 Malmö
ÖPPET VARJE DAG

Öppettider:
Mån-tors: 07:30-20:00
Fre: 07:30-17:30
Lör-sön: 08:30-16:00

Akuttandläkare i Malmö – Akut tandvård hos jourtandläkare

Malmö Tandläkarcenters akuttandläkare finns tillgängliga alla dagar i veckan, även på helgen! Nu kan du få hjälp med värken oavsett dag i veckan, helt enkelt när du är i behov av akut tandvård.

Behandlingar inom akut tandvård

Patient får sina tänder undersökta

Tandinfektion

Tandinfektion kan uppstå när ett kariesangrepp gått för långt och tanden blir infekterad.
En person håller handen på käken med en grimas av smärta

Tandvärk

Tandvärk är ett tecken på att en tand är skadad, inflammerad eller infekterad.
Person håller för käken med en grimas av smärta

Tandvärk visdomstand

Visdomständer inflammeras lätt vilket kan ge smärta och problem.

Träffa jourtandläkare i Malmö – 365 dagar om året

Kontakta oss om du har akut tandvärk eller är i behov av en akuttandläkare pga utslagen tand eller övriga akuta tandskador. Vi hjälper dig med akuttider med kort varsel. Du kan alltid be att få en preliminär uppskattning av kostnaden när du ringer och beskriver dina symtom. Denna är dock preliminär och kan skilja sig från det kostnadsförslag du får av den behandlande tandläkaren beroende på vilken behandling som krävs. Under helger har vi jourpriser som är högre än ordinarie priser.

Boka tid hos vår jourtandläkare

Har du feber, mycket ont i tänderna eller andra besvär och vill ha en tid till en av våra jourtandläkare i Malmö så är det bara att ringa till oss – oavsett om du bor i Malmö eller någon annanstans i Skåne. Vi ser till att göra vårt bästa för att erbjuda dig en tid samma dag oavsett om det är en vardag eller helg. Vi har öppet årets alla dagar för att alltid försöka vara tillgängliga för våra patienter med akuta behov!

När bör man söka akut tandvård?

Alla får vi besvär med tänderna med jämna mellanrum. Ibland en liten ilning och ibland kortvarig tandvärk. Det är inte alltid lätt att veta när och om man behöver söka akut tandvård hos en akuttandläkare eller jourtandläkare. Isningar/ilningar är vanligt förekommande symtom i tänder och ofta behöver man inte söka om det förekommer någon enstaka gång.

Om det däremot blir ett återkommande problem är det bra att söka akut tandvård hos akuttandläkare för att få det kontrollerat, speciellt om man inte brukar gå på regelbundna undersökningar. Detta gäller både isningar, tandinfektion och akut tandvärk. Ibland kan även tänder och fyllningar gå sönder utan att man känner isningar eller tandvärk. Då kan det hända att man tänker att det går bra så länge man inte känner något. Faktum är att man kan få hål i tänderna och tandinfektioner utan att känna av det. Det är just därför det är viktigt att gå på regelbundna kontroller för att slippa söka akut tandvård.

Ofta är det priset som avskräcker från regelbundna undersökningar eller akut tandvård men man bör tänka på att priset går upp ju längre man väntar. Dessutom kan vi hjälpa dig med avbetalning. Så tänk på att gå till tandläkaren regelbundet för tandvård för att minska risken att behöva besöka en akuttandläkare.

Garanterad smärtfrihet

Vi garanterar dig en smärtfri behandling! Tandvård ska inte behöva göra ont, inte heller akut tandvård trots att man har värk. Vi lägger alltid gott om bedövning! Är man orolig för att det ska göra ont kan man ta en vanlig värktablett innan besöket.

Har du några frågor eller vill prata med oss om din oro inför besöket så är det bara att lyfta på luren och ringa eller skicka oss ett email så svarar vi så fort vi kan! Du kan även kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret.

Hur ska man göra om man slagit ut en tand?

Det första man ska göra i samband med att en tand slagits ut är att ringa en akuttandläkare. Ju snabbare möjlighet till vård – desto större chans att tanden går att rädda. Förvaringen är också viktig då du väl beger dig till tandläkarmottagningen i Malmö. I bästa fall så ska du sätta tillbaka tanden – utan att röra tandroten. Näst bäst är att lägga tanden i ett glas mjölk. Det tredje bästa alternativet är att placera tanden under din tunga. Lägg inte tanden i vatten – det skadar tandroten. Saknar du mjölk eller en förmåga att förvara tanden under tungan så kan du använda koksaltlösning och förvara den där.

Akuttandläkare fyller en viktig samhällsfunktion

Att snabbt kunna få vård i samband med tandskador eller smärta i tänderna är väldigt viktigt. Tvingas man vänta så kan skadan förvärras och därigenom också bli permanent – eller kräva väldigt många behandlingar för att reparera.

Detsamma gäller naturligt den enskilde individens smärta: att tvingas gå omkring och ha ont under en längre tid är något som ingen vill göra.

Ur det perspektivet så fyller en akuttandläkare en viktig samhällsfunktion. Så fort olyckan är framme – vilket kan ske dygnet runt och året om – så står vi redo att hjälpa våra patienter i Malmö – genom rätt vård så snabbt som möjligt. 

När måste man dra ut en tand?

Att tvingas dra ut en tand kan ske av flera olika anledningar. En tandutdragning kan ske om det inte finns några andra utvägar för att rädda tanden i fråga. Det kan då exempelvis handla om en krånglande visdomstand, en kraftig inflammation eller om att tanden skadats i samband med en olycka. En tandutdragning kan även ske som en följd av att det är för trångt mellan tänderna och inför en tandreglering.

Att dra ut en tand idag är smärtfritt tack vare välutvecklad teknik och bedövningsmetoder. Det kan uppkomma vissa komplikationer efteråt – svullnad och blödning – men detta brukar gå över inom en vecka; förutsatt att den viktiga renhållningen sköts enligt plan.

Idag finns fina alternativ för att fylla tomrummet. Tandproteser och tandimplantat kan nämnas som exempel på detta.