Adress:
Södra Förstadsgatan 44
211 43 Malmö
ÖPPET VARJE DAG

Öppettider:
Mån-tors: 07:30-20:00
Fre: 07:30-17:30
Lör-sön: 08:30-16:00

Tandblekning i Malmö

Just nu 50% rabatt - Endast 2250 kr!


Tandblekningen hos oss görs med blekningsmedel (gel) och görs hemma i skenor som vi tillverkar åt dig. Denna metod har visat sig vara bäst och ger dessutom minst biverkningar och besvär. Innan tandblekningen görs behöver en liten kontroll göras på en konsultation för att se till att förutsättningarna för en blekning finns.

Hur görs en tandblekning?

Vid konsultationen som vi gör här i Malmö så gör vi en mindre kontroll av tänderna och tandköttet (ej en undersökning) för att bedöma om det är lämpligt att utföra tandblekning samt gör en bedömning om ungefärligt resultat som man kan förvänta sig. Viktigt att tänka på är att fyllningar och porslin inte bleks så har du exempelvis synliga fasader, kronor, broar eller lagningar kan det hända att de egna tänderna blir ljusare. Tandläkaren eller tandhygienisten gör en snabb kontroll av tandköttet för att se så att det är friskt och fritt från inflammationer, vilka annars kan förvärras vid tandblekning. Allt detta går vi igenom med dig på konsultationen inför tandblekning. Vi kommer även diskutera fördelen/nackdelen med blekningen samt gå igenom olika sätt att på bästa sätt behålla färgen efter blekning. Generellt gäller dock att resultatet beror mycket på ens egna tänder, munhygien, rökning/snusning, tidigare blekning samt konsumtion av missfärgande mat/dryck.

Före- och efter bild vid tandblekning
Före och efter tandblekning.

Tandblekning med blekskenor hemma

För att kunna bleka tänderna hemma behöver man blekskenor. Det finns tandblekningskit som säljs med befintliga skenor men eftersom dessa inte är individuellt anpassade är risken stor att tandblekningen blir ojämn samt att tandblekningsgelen läcker ut i munnen. Säkrast och bäst resultat uppnås genom att man använder sig av individuellt anpassade skenor som görs hos våra tandläkare och tandhygienister i Malmö. Dessa skenor kostar hos oss 1500 kr per käke och kan sedan behållas för framtida tandblekningar. Gelen för blekning säljer vi separat så nästa gång du vill bleka tänderna behöver du endast köpa tandblekningsgelen.

Resultatet blir minst lika bra som vid blekning på klinik. Vissa menar att tandblekning hemma ger ett mer långvarigt resultat medan andra anser att det är likvärdigt. Det finns för få studier om ämnet för att man ska kunna dra säkra slutsatser om vilken metod som är bäst. Däremot upplever de flesta mindre obehag efter tandblekning hemma jämfört med hos tandläkaren, vilket är anledningen till att vi anser att det är ett bättre alternativ.

En genomskinlig tandskena för tandblekning
En individuellt gjord skena för tandblekning hemma.

Risker och komplikationer vid tandblekning

Med tandblekning finns inga allvarliga komplikationer. Många upplever att tänderna tillfälligt blir känsliga, speciellt mot kyla, då de upplever isningar. Detta brukar gå över inom ett par veckor. Tandblekning hos tandläkaren förknippas ofta med mer isningar jämfört med tandblekning hemma, vilket helt enkelt beror på styrkan på blekningsmedlet. Den som används hos tandläkaren är mycket starkare än den som används hemma. Dessutom kan tandköttet bli irriterat av tandblekningsgelen som används och det är därför viktigt att man ser till att man är fri från tandköttsinflammation innan tandblekning. Denna bedömning hjälper tandläkaren dig med.

Före- och efter bild vid tandblekning
Resultatet efter tandblekning varierar från person till person.

Priset för en tandblekning varierar beroende på om man har skenor för tandblekning eller inte. Har man skenor räcker det att man köper tandblekningsgel, vilka säljs i sprutor och kostar 400 kr/st (säljs i 2-pack). Ofta räcker det med två sprutor om man blekt tänderna tidigare. Har man inte tandblekningsskenor behöver dessa göras och kostar 1500 kr per käke. Om man tidigare inte utfört tandblekning eller om det har gått lång tid sedan man gjort det sist rekommenderas minst 4 sprutor.

Vi har tagit bort alternativet för klinikblekning eftersom det kan ge kraftiga biverkningar i form av isningar, utan att ge bättre resultat. Det är mycket skonsammare mot tänderna att bleka med gel som man lägger i skenor och studier har visat att resultatet blir minst lika bra som klinikblekning. För att få reda på mer om blekning kan du boka en konsultation hos en av våra tandhygienister.