Adress:
Södra Förstadsgatan 44
211 43 Malmö
ÖPPET VARJE DAG

Öppettider:
Mån-tors: 07:30-20:00
Fre: 07:30-17:30
Lör-sön: 08:30-16:00

Tandkrona på dina villkor!

Gör din tandkrona hos oss! Vi lyssnar på dina önskemål och ser till att få ett resultat som lever upp till dina förväntningar. Våra tandkronor görs av de bästa materialen hos svenska tandtekniker. Om du endast stör dig på utseendet på tänderna kan skalfasader kanske vara ett alternativ för dig.

Vad är en tandkrona?

Två tandkronor på svart bakgrund
Tandkrona gjord i porslin för framtand.

En tandkrona är en konstruktion som görs på en tand som har en omfattande skada och där tandläkaren bedömer att en fyllning inte kommer att hålla i längden. En krona görs antingen helt i keramik (porslin) eller i metall med porslin på ytan. Det går även att göra kronor helt i guld eller annan metall om man nu skulle önska det. Kronor som görs med porslin på utsidan eller helt i porslin kan vara svåra att urskilja från egna tänder. Om de görs likt tändernas egna färg brukar man utifrån inte kunna se att tanden är konstgjord. Detta kan såklart variera från fall till fall, men man strävar efter att göra kronan så realistisk som möjligt.

Hur görs en tandkrona?

Eftersom en tandkrona cementeras på en egen tand så kräver det i första hand att tillräckligt med plats skapas. Detta görs genom att man slipar runt tanden ca 1-2 mm. Därefter tas ett avtryck på tanden och käkarna och skickas till en tandtekniker. Tandteknikern skapar då en krona och skickar tillbaka den till tandläkaren som sedan provar den och cementerar den på tanden.

Få en tandkrona med garanterat bra resultat!

Vi gör din tandkrona i samarbete med de bästa tandteknikerna och använder endast toppkvalitet för bästa resultat! Vi garanterar dig att du blir nöjd. Kontakta oss för att få mer info eller boka tid idag!

Tandkrona under konstruktion av tandtekniker som lägger på porslinslager.
Tandkrona under konstruktion av tandtekniker som lägger på porslinslager.

Tandkrona – Pris

Pris på en tandkrona? Priset kan variera beroende på material på kronan och beroende på hur mycket försäkringskassan betalar av den. Har man fått mycket tandvård utfört det senaste året kan det vara så att man har kommit upp i högkostnadsskydd och får då därmed en större del av sin tandkrona betald. Maxkostnaden för en krona brukar hamna runt 5000 +/- 500 kr. Om det gäller ett högestetiskt arbete, ex en framtand, kan det bli dyrare än så beroende på kraven som ställs från patienten.

Går en tandkrona alltid att göra?

Eftersom en krona cementeras på en egen tand så är det viktigt att tillräckligt mycket av tanden finns kvar för att den ska fungera som ett stöd. Om en tandkrona görs på en tand där det inte finns mycket tand kvar finns risk att tandkronan lossnar i ett senare skede. Som grundregel gäller att man minst behöver 3 mm tand på höjden på alla sidor för att kunna göra en tandkrona.