Adress:
Södra Förstadsgatan 44
211 43 Malmö
ÖPPET VARJE DAG

Öppettider:
Mån-tors: 07:30-20:00
Fre: 07:30-17:30
Lör-sön: 08:30-16:00

Estetisk tandvård hos Malmö Tandläkarcenter

Våra tandläkare hjälper dig att få tillbaka ditt leende. Missfärgade, skadade eller sneda tänder kan åtgärdas med hjälp av behandlingar inom estetisk tandvård. Hos oss på Malmö Tandläkarcenter kan du få hjälp med bl a tandreglering, skalfasader och tandblekning.

Snyggt leende och vitare tänder med estetisk tandvård – vi åtgärdar missfärgningar eller sneda tänder

Är du missnöjd med utseendet på dina tänder eller på ditt bett? Vi på Malmö Tandläkarcenter kan hjälpa dig. Vi tar estetiskt tandvård på ett stort allvar och vi gör detta av den enkla anledningen att vi vet hur pass mycket våra tänder påverkar vårt välmående.

Många lider av att ha exempelvis gula eller missfärgade tänder. Det påverkar hela livssituationen där man drar sig för att le och skratta – något som gör att man upplevs som sur eller introvert. Det kan påverka negativt i såväl sociala sammanhang som inom yrkesmässiga sådana. Genom våra välutvecklade behandlingar inom estetisk tandvård så kan vi dig leendet åter. Ett leende som ökar ditt självförtroende.

Hos oss möts du av en erfaren personal som sätter dig och dina behov i fokus. Vi trycker hårt på bemötande och på professionalism. Det gör att vi också tar alla problem på allvar och att du kan vara trygg med att förklara vad du vill ha hjälp med. Oavsett om det handlar om sneda tänder, över- eller underbett, om missfärgade eller spruckna tänder så finns det behandlingar som är gångbara och som ger hållbara resultat.

Vi använder oss av modern, teknisk utrustning och vi håller oss uppdaterade med ny teknik och nya behandlingar. Det ger oss ett försprång gentemot våra konkurrenter. För dig som patient så innebär det säkra, effektiva behandlingar med resultat av högsta kvalitet – och detta till rimliga priser. Att ha fina tänder, ett perfekt bett och ett vackert leende ska inte vara en fråga för plånboken. Samtliga våra estetiska behandlingar är säkra och vilar på forskning och vetenskap.

Exempel på behandlingar inom estetisk tandvård i Malmö

Vi erbjuder olika estetiska behandlingar på vår moderna tandklinik i Malmö. Personalen är utbildad och har lång vana av estetisk tandvård. Det ger dig en garanti på att du är i trygga händer.

Vad behöver du hjälp med? Vi kan behandla allt från missfärgade tänder till över- och underbett och där även exempelvis spruckna eller sneda tänder kan åtgärdas. Vi sätter en ära i att leverera ett resultat som du som patient blir nöjd med – oavsett vilket problem du har.

Tandreglering med Invisalign

Sneda tänder, ett för djupt bett eller tänder som sitter för trångt kan regleras. Det sker idag utan den klassiska tandställningen – i folkmun kallad räls. Numera så kan regleringen av tänder och bett ske osynligt och utan att någon märker det. Vi erbjuder estetisk tandvård i Malmö som hjälper dig till ett vackert leende; Invisalign är en tandställning som inte syns och som därför passar dig som i vuxen ålder vill skaffa dig det bett eller de tänder du drömmer om. Behandlingen sker via genomskinliga, transparenta skenor.

Invisalign har många fördelar utöver det faktum att det inte syns. Bland annat kan nämnas att du själv sitter i förarsätet gällande resultatet. Vid konsultationen så förklarar du hur du vill ha det och därefter så skräddarsys skenorna som ska användas utifrån dessa önskemål. Skenorna numreras och ska sitta i dygnet runt – undantaget vid måltider samt i samband med tandborstning. Via en skärm kan vi visa dig det färdiga resultatet och där du även kan komma med små justeringar.

De flesta upplever Invisalign som skonsammare än vanliga tandställningar och även om viss ömhet kan kännas så är det ett en behandling som du knappt märker av i vardagen. Vid avslutad behandling så får du ett par skenor att bära nattetid. Detta för att tänderna ska behålla sin nya position. I vissa fall kan du som patient även erbjudas en retainer för att motverka recidiv – att tänderna drar sig tillbaka till de ursprungliga positionerna. Retainer fäster vi på baksidan av framtänderna på både över- och underkäke och de ska sitta kvar under viss tid.

Effektiv tandblekning i professionell regi

Trött på gula och missfärgade tänder? Inom estetisk tandvård har vi på Malmö Tandläkarcenter behandlingar för tandblekning som ger dig vita och fräscha tänder på nolltid. Fördelarna med att bleka tänderna professionellt och i vår regi är många. Dels så kontrollerar vi alltid tandkött och säkerställer att det inte finns exempelvis inflammationer – om så är fallet så kan dessa komma att bli värre i samband med en tandblekning. Där bör först en behandling mot inflammationen sättas in innan en tandblekning kan ske.

En annan fördel är att du kan göra jobbet själv. Vi tar ett tandavtryck på dina tänder och ditt bett och skräddarsyr därefter skenor som du kan använda i hemmet. Till dessa så köper du gelen som används. Skenorna kan du därefter använda även vid framtida tandblekningar – och då behöver du endast köpa gel av oss.

Vi går igenom hur allting fungerar samt hur många gånger behandlingen ska ske. Givetvis kan du även konsultera oss innan och under processen. Vår tandblekning har visat sig vara ytterst effektiv och där en långvarig effekt garanteras. Låt oss titta närmare på hur dina förutsättningar ser ut och ta fram en plan för hur du ska få vita, fräscha tänder igen!

Porslinsfasader eller skalfasader – få ett hållbart resultat

Skalfasader är en effektiv metod för att rätta till tänder. Är du missnöjd med färgen på tänderna, på mellanrummet eller där du vill dölja exempelvis missfärgningar eller sprickor så är denna behandling ett bra val.

Skalfasader innebär att ett tunt lager – av porslin eller komposit – skräddarsys och sätts fast på dina tänder. Innan vi börjar vår behandling med skalfasader så erbjuds du en gratis konsultation där du får förklara dina förväntningar – och där vi kan göra en bedömning av vad som är realistiskt.

Handlar det om en skada, ett hål eller större, mer extrem missfärgning så kan du ha rätt till ersättning från Försäkringskassan. Om inte så betalar du behandlingen ur egen ficka. Vi försöker alltid hålla rimliga priser för våra behandlingar inom estetisk tandvård och skalfasader är inget undantag.