Adress:
Södra Förstadsgatan 44
211 43 Malmö
ÖPPET VARJE DAG

Öppettider:
Mån-tors: 07:30-20:00
Fre: 07:30-17:30
Lör-sön: 08:30-16:00

Säker behandling med tandimplantat i Malmö

Söker du en tandläkare med erfarenhet inom tandimplantat i Malmö? Vi på Malmö Tandläkarcenter finns centralt belägna på Gustav Adolfs torg och har stor erfarenhet av att arbeta med tandimplantat. Kontakta oss för att boka fri rådgivning om dina framtida implantat.

Moderna tandimplantat för säkra och hållbara resultat

Våra tandläkare på Malmö Tandläkarcenter arbetar med ett av de bästa och mest pålitliga systemen för tandimplantat i Sverige. Detta för att säkerställa att resultatet ska bli så bra och så hållbart som möjligt.

Ring oss eller gå in på vår onlinebokning för att boka en gratis konsultation.

Det som ingår i konsultationen är:

  • En mindre kontroll av området där du önskar sätta in tandimplantat
  • Enstaka röntgenbilder (ej panoramaröntgen eller CBCT)
  • Diskussion kring övriga alternativ
  • Kostnadsförslag på föreslagen behandling

Registrera dig och boka online, det tar endast ett par minuter. Observera att utebliven konsultationstid debiteras med 300 kr på vardagar och 500 kr på helger!

Malmö Tandläkarcenter – Vi har stor erfarenhet av tandimplantat

Tandimplantat är ett relativt stort ingrepp och det är viktigt att det görs korrekt från början. Främst på grund av att det inte är lika enkelt att göra om behandlingen om den är illa utförd. Därför bör man göra det hos kunniga tandläkare med erfarenhet och som arbetar med pålitliga implantatsystem på en daglig basis.

Våra tandläkare har många års erfarenhet av tandimplantat och arbetar med ett av världens mest beprövade och pålitligaste implantatsystem. Vi utför både enkla och komplicerade behandlingar. Oavsett hur komplicerat ingrepp det rör sig om är det viktigt för oss att du som patient känner dig helt trygg samt blir nöjd med resultatet av behandlingen. Därför är det viktigt att du redan under konsultationen berättar om dina önskemål och förväntningar.

Vi jobbar endast med svenska tandteknikerlaboratorium för bästa möjliga resultat och för att kunna säkerställa en hög kvalitet på de behandlingar vi utför. Vi arbetar med ett implantatsystem av hög kvalitet för att kunna erbjuda våra patienter toppkvalitet på hela behandlingen. Det finns nämligen många billigare varianter av implantatsystem som är långt ifrån lika pålitliga. Vi tycker inte att kvalitet är något man ska offra i detta fall. Ett tandimplantat ska trots allt sitta länge. Dessutom ger vi livstids garanti på implantatskruven som sitter i käkbenet, förutsatt att våra instruktioner följs samt att skadan inte är självorsakad. Fråga gärna tandläkaren för mer detaljerad information om villkoren för garantin.

Ring eller maila oss om du har frågor angående implantat så får du svar från tandläkaren som utför tandimplantatbehandlingen.

Generell information om tandimplantat

Ett implantat eller tandimplantat är ett modernt och bra sätt att ersätta förlorade tänder och fylla i tandluckor, oavsett om det rör sig om en enstaka tand eller flera tänder, framtand eller kindtand.

Kort sagt går behandlingen ut på att man sätter in en titanskruv (tandimplantat) i käkbenet på vilken man sedan sätter en tand (tandimplantatkrona) med porslin på utsidan. Denna krona passar in med de övriga tänderna så att man inte kan se att det är en konstgjord tand. Implantatbehandling skall vara helt smärtfritt med hjälp av lokalbedövning. Vi har även behandlat patienter som har tandläkarskräck endast med lokalbedövning.

Tandimplantat är av metallen titan som har visat sig läka in i kroppen med en väldigt god prognos. Moderna tandimplantat utvecklades ursprungligen av en svensk professor (Per-Ingvar Brånemark) som opererade in de första tandimplantaten år 1967. Tandimplantat har utvecklats vidare och har använts med stor framgång. Bilden illustrerar skillnaden mellan ett implantat (tandimplantat) och en tand. Kontakta oss gärna för en gratis konsultation centralt i Malmö.

Illustration på ett tandimplantat

Hur utförs tandimplantat?

  1. Undersökning: Inför en implantatbehandling måste en noggrann planering och undersökning göras. Vi tittar på din allmänhälsa, munhälsa samt implantatområdet för att avgöra om implantatbehandling är den bästa lösningen. Undersökningen behöver alltid kompletteras med röntgenbilder. Uppfylls kraven för implantatbehandling kan man gå vidare och boka tid för insättning av tandimplantatet. Om du har aktiv sjukdom som tandlossning eller benskörhet måste du förbehandlas innan implantatbehandlingen.
  2. Implantatoperation: Under vanlig lokalbedövning som garanterar smärtfrihet, öppnas tandköttet i operationsområdet så att vi får tillgång till käkbenet. Käkbenet förbereds för insättning av implantaten och tandimplantaten sätts sedan in. Efter implantatoperationen kommer området att ömma lite i några dagar. Då rekommenderas vanliga smärtlindrande tabletter för att minska ömheten. Tandköttet läker inom ett par veckor och käkbenet växer fast i tandimplantaten inom två till tre månader.
  3. Implantatkrona eller bro: Efter läkning tas avtryck av implantaten och skickas till en tandtekniker för färdigställning av den implantatkronor, implantatbroar eller implantatproteser. Om hela käkar ska ersättas kan man antingen göra det i form av en avtagbar protes som klickas fast på titanskruvarna eller i form av en helt fastsittande bro som liknar naturliga tänder.
  4. Färdigställning: Behandlingen färdigställs genom att kronan, bron eller protesen som tandteknikern gjort sätts fast på implantaten. Är det en större konstruktion där flera tänder ersätts, kan ett antal provningstillfällen krävas innan den slutliga konstruktionen blir färdig och kan sättas fast. Efter Implantatbehandlingen måste implantaten skötas och undersökas precis som naturliga tänder för att kunna ha en god prognos.

Vad kostar det?

Priset på tandimplantatbehandling kan variera beroende på antal tänder som ska ersättas, vilka tänder det rör sig om, vilka material man använder samt hur stor del som försäkringskassan ersätter. En undersökning måste göras innan ett exakt prisförslag kan ges. Vi är anslutna till försäkringskassan och kan informera dig om dina möjligheter för stöd från försäkringskassan. Priset per tand minskar ju fler tänder som ingår i konstruktionen eftersom försäkringskassan ersätter mer ju högre priset för behandlingen blir. Vi erbjuder dig en gratis konsultation centralt i Malmö om du funderar på en tandimplantatbehandling.

Tandimplantat eller tandbro (tandbrygga)?

Vid en befintlig tandlucka kan det vara svårt att avgöra vilken behandling som passar bäst. Det finns inget direkt svar på frågan om tandimplantat eller tandbro (tandbrygga) är det bästa alternativet utan det varierar från fall till fall. Avgörande faktorer är tänderna vid sidan av luckan, luckans storlek, patientens munhygien och allmänhälsa samt käkbenets tjocklek. Om tänderna vid sidan av luckan är helt friska och intakta så brukar vi föreslå tandimplantatbehandling, förutsatt att käkbenets volym tillåter det.

Det kan tekniskt vara omöjligt att sätta ett tandimplantat om käkbenet är för tunt i området. Om så är fallet kan man antingen försöka bredda käkbenet (läs mer om det här) eller helt enkelt välja en tandbro. Hållbarheten är likvärdig på de båda behandlingarna. Tandimplantat kan bli några enstaka tusenlappar dyrare. Den största skillnaden är behandlingstiden. Ett tandimplantat kan i bästa fall bli färdigt på tre månader, medan en tandbro eller tandbrygga kan göras färdigt inom tre veckor. Läs mer om tandbroar här.

Gratis konsultation om tandimplantat

Vi erbjuder dig en helt gratis konsultation angående ersättning av dina tänder. Vid konsultationstillfället lyssnar vi på dina önskemål och diskuterar tandimplantatbehandling och andra alternativ som tandbro och tandprotes.

Tandbro och tandprotes är billigare och snabbare alternativ som kan fungera bra i vissa tillfällen. Vi kommer att diskutera olika behandlingsalternativ och deras fördelar och nackdelar och därefter gör vi ett preliminärt prisförslag på den behandling som du önskar få.

Risker och komplikationer med tandimplantat

Ett leende med en saknad tand
Tandimplantat är ofta att föredra vid tandlucka!

Komplikationer och risker förekommer vid alla typer av behandlingar och tandimplantatbehandling är inget undantag. Däremot är det viktigt att notera att det är sällan det händer. Tandimplantat är väldigt känsliga under läkningstiden och därför är den första månaden den mest kritiska. Det kan hända att tandimplantatet inte läker ordentligt och kroppen stöter bort det (<5%). För att minimera risken krävs noggrann förundersökning med röntgen för att utesluta att infektioner ligger kvar i operationsområdet.

När det gäller tandimplantatoperationer i underkäkens bakre delar så finns det risk att nerven kan skadas när man ska sätta in tandimplantatet. Även detta kan enkelt undvikas med hjälp av noggrann röntgenundersökning. En generell regel är att noggrann förundersökning och planering minimerar risken för komplikationer. Därför är det viktigt att, som patient, inte försöka påskynda processen utan låta allt ta sin tid. Det är för din egen skull!

Blir man sövd om man behöver tandimplantat?

Nej, det går alldeles utmärkt med vanlig bedövning. De flesta patienterna tycker till och med att det var mycket lättare än vad de hade föreställt sig både under och efter operationen eftersom det är få som har ont efteråt.