Adress:
Södra Förstadsgatan 44
211 43 Malmö
ÖPPET VARJE DAG

Öppettider:
Mån-tors: 07:30-20:00
Fre: 07:30-17:30
Lör-sön: 08:30-16:00

Skalfasader – effektiv behandling hos Malmö Tandläkarcenter

Gör dina skalfasader mitt i Malmö hos oss på Malmö Tandläkarcenter. Vi garanterar dig ett bra resultat i linje med dina förväntningar och krav! Detta kan vi garantera eftersom våra tandläkare endast samarbetar med skickliga tandtekniker som använder de bästa materialen. De ser dessutom över samtliga tänder i käken och gör skalfasader som ser naturliga ut och passar in med de övriga tänderna.

Skalfasader med garanterat bra resultat!

Närbild på två skalfasader på svart bakgrund
Skalfasader – Garanterat bra resultat!

Behandlingen fotograferas noggrant för dokumentationens skull samt för att ge tandteknikern så mycket information som möjligt för att säkerställa att du som patient får skalfasader med det resultat du önskar. Efter behandlingen kan du få med dig bilder på före och efter behandling för att jämföra, om så önskas.

Vad är skalfasader?

Skalfasader är tunna porslinsskal som görs av tandtekniker och är individuellt anpassade till en patients tand / tänder. Innan de framställs måste man slipa lite på tanden för att skapa plats för skalfasaderna. Även om det är flera tänder som ska behandlas så sitter dessa inte ihop utan fasaderna klistras fast på en tand i taget. Bilden ovan visar hur färdiga skalfasader till framtänder kan se ut.

Pris på skalfasader?

Närbild på ett leende

Priset beror på komplexitet och på patientens förväntningar. Har man väldigt höga förväntningar är det svårare att göra skalfasaderna och tar också längre tid och kostar därför mer också. Priset kan variera från 6500 kr per tand och uppgå till 9000 kr. I vissa fall kan försäkringskassan ersätta en del av priset beroende på om en skada, ett hål eller en extrem missfärgning föreligger. Utförs skalfasader i rent kosmetiskt syfte så får man stå för hela kostnaden själv. Kontakta oss för mer information eller tidsbokning.

Varför gör man skalfasader?

Om man av olika anledningar är missnöjd med utseendet på sina framtänder kan man göra skalfasader. Är tänderna missfärgade eller har fläckar, eller kanske en form som man inte tycker om, då kan skalfasader vara lösningen. Det är dock viktigt att man rådfrågar en tandläkare först för att se om det är möjligt och vad man kan förvänta sig för resultat. Boka en tid hos oss för gratis konsultation så får du svar på dina frågor.

Om du är intresserad av att få skalfasader på några av dina tänder och vill veta mer om behandlingen så kan du boka in en gratis konsultation helt utan förpliktelser.

Det som ingår i konsultationen är:

  • Diskussion kring dina förväntningar
  • Klinisk undersökning och röntgen
  • Info om möjligheter och ev begränsningar
  • Info om behandlingsgång
  • Pris på behandling

Bilder före och efter användning av skalfasader

Före- och efter bild med skalfasaderFöre och efter bild vid användning av skalfasaderFöre och efter bild vid användning av skalfasader

Före och efter bild vid användning av skalfasader

Vanliga frågor om skalfasader

Hur länge håller skalfasader?

Skalfasader har en livslängd på omkring 15-20 år – förutsatt att de tillverkas på ett korrekt sätt och utifrån patientens unika tänder och bett.

Påverkas skalfasader av mitt leverne?

Till skillnad mot vanliga tänder så missfärgas inte skalfasader av tobak, nikotin, kaffe eller exempelvis rödvin. Där kan emellertid ett motsatt scenario synas: dina ordinarie tänder vid sidan av skalfasaderna missfärgas, allt medan skalfasaderna behåller sin färg och nyans.

Alternativ till porslinsfasader

Tandfasader finns primärt i två olika material – porslin och komposit. Det senare är en sorts plast som är ett billigare alternativ än porslin. Rent estetiskt så finns det fördelar med båda valen. Ser man till livslängd så är emellertid porslin överlägset. Skalfasader av komposit brukar hålla mellan 5-10 år.