Adress:
Södra Förstadsgatan 44
211 43 Malmö
ÖPPET VARJE DAG

Öppettider:
Mån-tors: 07:30-20:00
Fre: 07:30-17:30
Lör-sön: 08:30-16:00

Tandhygienist Malmö

Behöver du besöka tandhygienist i Malmö? Faktum är att i princip alla behöver det då och då! Besök våra fantastiska tandhygienister när det passar dig, på vardagar, på kvällar eller till och med på helger!

Varför ska man gå till tandhygienist?

En tandhygienist är expert på att hjälpa dig hålla munnen ren och fräsch, vilket också ger en bättre andedräkt. Deras jobb är bland de viktigaste för att se till att du kan bibehålla en god munhygien och för att få så få problem med tänderna som möjligt. Man kan säga att de förlänger tändernas livslängd!

Det finns nämligen mycket bakterier i munnen, vilket är normalt, men helst inte på tänderna. Om bakterierna får ligga och växa kring tänderna så kan de orsaka inflammation i tandköttet och eventuellt även hål i tänderna. Därför är det viktigt att man har en bra borstteknik och använder tandtråd för att komma åt dessa bakterier. En tandhygienist är expert på att se till att din borstteknik är så bra som möjligt så att du får tillräckligt rent. Ofta är det svårt att avgöra det själv.

När bakterier får ligga länge kan dessa förkalkas och bilda tandsten. Tandstenen ligger och skyddar andra bakterier som inte längre kan borstas bort eftersom tandstenen är så pass hård att den måste tas bort av en tandhygienist. Om den inte tas bort kan inflammationen i tandköttet förvärras och kan i värsta fall leda till tandlossning. Så se till att besöka tandhygienisten regelbundet! Är du osäker på om du behöver det kan du även fråga din tandläkare.

Vad gör en tandhygienist?

Tandhygienister gör bland annat följande:

  • Undersöker tänderna och tar röntgenbilder vid behov
  • Undersöker tandköttet
  • Tar bort tandsten
  • Tar bort ytliga missfärgningar (Airflow)
  • Tandblekning
  • Bedömer munhygien och ger förbättringstips
  • Hjälper dig att hålla munnen ren och fräsch, vilket också ger en bättre andedräkt!

Vad kostar besöket hos en tandhygienist?

Beroende på vad som görs och hur mycket som ersätts av Försäkringskassan kan prislappen skilja sig. Allt från 600 kr upp till 1700 kr kan en tandstensborttagning kosta, och en undersökning ca 1300 kr. Det blir dock billigare om man har bidrag från Försäkringskassan. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med tidbokning eller ger dig ett pris på besöket. Du kan även fråga oss om du har tillgång till ett bidrag från Försäkringskassan.