Adress:
Södra Förstadsgatan 44
211 43 Malmö
ÖPPET VARJE DAG

Öppettider:
Mån-tors: 07:30-20:00
Fre: 07:30-17:30
Lör-sön: 08:30-16:00

Tandläkarskräck

Vi har dagligen kontakt med tandvårdsrädda patienter och har stor erfarenhet inom detta område. Vi avsätter alltid extra tid för dig som har tandläkarskräck för att ha gott om tid att arbeta i ett lugnt tempo samt förklara alla steg i behandlingen i lugn och ro.

Samtliga patienter med tandläkarskräck har gett oss beröm!

Hittills har alla patienter som en gång i tiden haft tandläkarskräck och/eller stor ångest för deras tandhälsa uppgett att de har upplevt en klar förbättring i sin rädsla efter behandling hos oss. Många blir kvitt från sin tandläkarskräck helt men för vissa kan det ta längre tid. Vi har fått mycket beröm för att vi sätter patienten i fokus och anpassar vår arbetstakt efter dem. Dessutom anser våra patienter att våra behandlare är väldigt mjuka på händerna och skickliga.

Har du tandläkarskräck? Hos oss kan du känna dig trygg!

Under behandling av tandläkarskräck är dialog och diskussion väldigt viktigt. Tandläkarskräck kan behandlas. God dialog och uppföljning är nyckeln.

Har du tandläkarskräck och känner dig orolig inför besöket? Då är du inte ensam! Ungefär hälften av alla vuxna uppger att de känner obehag inför ett tandläkarbesök. Graden av rädsla kan variera kraftigt. Vissa har grav rädsla och andra ganska mild. Låt inte din tandläkarskräck hindra dig från att få tandvård! Kontakta oss nu så hjälper dig med din rädsla. Vi har hjälpt många av våra patienter med att bli av med sin tandläkarskräck.

Vi har fokus på smärtfri behandling och dig som patient. All tandbehandling hos oss ska vara helt smärtfri. Om du upplever det minsta obehag, kan du stoppa oss så tar vi ett steg tillbaka och anpassar behandlingsgången efter dig. Vid upplevd smärta, kan vi alltid ge dig mer lokal bedövning och vänta tills tanden är helt bedövad. Vi har utfört alla typer av behandlingar på patienter som har tandläkarskräck. Även mer komplicerad behandling som exempelvis tandimplantat kan utföras med stor framgång på dig som har tandläkarskräck. Efter några besök hos oss kommer du att märka en minskning av din tandläkarskräck.

Har du några frågor gällande olika behandlingar eller tandläkarskräck så är det bara att Kontakta oss nu. Boka gärna in en konsultationstid så du kan diskutera din rädsla med oss så kan vi lägga upp en plan för behandling tillsammans efter dina behov och förväntningar.

Tips för dig som har tandläkarskräck

  • Ta det första och viktigaste steget i behandlingen av din tandläkarskräck och boka en tid hos en tandläkare som är erfaren och är intresserad av att behandla dig som har tandläkarskräck.
  • Informera oss om att du har tandläkarskräck. Tandläkarskräck är väldigt vanligt och du behöver inte skämmas för det.
  • Ta gärna med dig en nära vän eller familjemedlem vid besöket som kan sitta bredvid, och som själv inte har tandläkarskräck.
  • Ta kontroll under behandlingen och stoppa oss när du önskar. Fråga oss gärna om du undrar något.
  • Upplever du din skräck som svår kan det vara lämpligt med lugnande tabletter innan behandling. Denna bedömning gör tandläkaren vid undersökningstillfället.
    Är rädd för att bedövningen inte ska verka så kan det hjälpa med en värktablett en timme innan besöket.
  • Ta med dig hörlurar och spela upp din egen musik som gör dig lugn. På så sätt kan du även filtrera bort ljud som du annars finner obehagligt.
  • Ge dig själv beröm efter att du har varit hos tandläkaren och gå på regelbundna undersökningar för att förebygga tandskadorna och kostnaderna.