Adress:
Kanalgatan 3,
211 40 Malmö

Öppettider:
Mån-fre: 07:30-20:00
Lör-sön: 09:30-17:00

Invisalign – Smidig tandreglering i Malmö med osynlig tandställning

Invisalign är en tandställning utformad för tandreglering med hjälp av osynliga skenor som fästs på tänderna. Dessa skenor är avtagbara och planeras digitalt på datorn.

Invisalign – en osynlig tandställning som låter dig styra justeringen av dina tänder från dag ett

Slutresultatet av behandlingen presenteras direkt på skärmen så att man kan se förändringen och göra justeringar i planeringen innan behandlingen ens påbörjats. På så sätt styr man hela behandlingen utefter patientens önskemål och kan då göra de justeringar patienten önskar. Denna planering kostar 6095 kr om man inte väljer att gå vidare med behandlingen, men ingår i behandlingskostnaden. De skenor man får som patient använder man dygnet runt och tar endast ut dem vid tandborstning samt vid måltider.

På detta sätt styr vi hela behandlingen utefter patientens önskemål och kan direkt göra de justeringar som du önskar. Denna planering kostar 3000 kr om du efter detta inte väljer att gå vidare med tandregleringen, men ingår annars i totalkostnaden för behandlingen. De skenor du får som patient används i stort sett dygnet runt och tas endast ut vid tandborstning samt vid måltider.

Tandställning för vuxna

Invisalign kan utföras på barn och vuxna. Hos oss är dock åldersgränsen 18 år. Tänk på att det finns ett visst egenansvar vid behandling med Invisalign då det bygger på att du som patient använder skenorna regelbundet och på rätt sätt.

Pris på Invisalign

Behandlingens kostnad varierar beroende på omfattning. Priset kan variera mellan 15’000 – 65’000 kr för en komplett behandling. Oftast hamnar priset på en behandling med Invisalign på runt 30’000-50’000 kr.

Behagligare och noggrannare planering än vanlig tandreglering

Många av våra patienter som behandlats med Invisalign, som tidigare haft vanlig tandställning, tycker att Invisalign är betydligt behagligare och smidigare än exempelvis den traditionella rälsen. Viss ömhet kan förekomma i de tänder som flyttas men ömheten är mindre än vid vanlig tandreglering.

Planeringen är mer precis med Invisalign än vid reglering med den vanliga rälsen. Detta eftersom att man med Invisalign kan välja vilka tänder som ska flyttas och vilka som inte ska flyttas samt även hur mycket om de ska flyttas. Allt det görs i den digitala planeringen.

Välbeprövad tandställning med över 5 miljoner behandlade patienter

Invisalign är ett välbeprövat system som har funnits i mer än 16 år. Totalt har man behandlat över 5 miljoner patienter världen över. Den digitala planeringen är dess största styrka och tack vare det har man kontroll över hela processen och behandlingen. Mer om behandlingen kan läsas på invisalign.se

Hur sker tandregleringen?

Tandregleringen sker med hjälp av skenor som man använder dygnet runt, även under natten. Dessa ska endast tas ut vid intag av mat samt tandborstning. Man får en uppsättning av skenor. Antalet beror på hur omfattande behandlingen är. Skenorna är numrerade och byts varannan vecka. Varje skena flyttar tänderna ca 0,25 mm vilket betyder att 4 skenor kan flytta varje tand 1 mm. När behandlingen är färdig får man antingen nya skenor att ha endast under natten för att behålla tändernas position eller så får man en s.k. retainer som sätts fast på baksidan av framtänderna i över- och underkäke för att motverka recidiv, dvs att tänderna återgår till sina gamla positioner.

Bilder före och efter behandling med Invisalign

Mellanrum

Utåtstående tand

Trångställning

Djupt bett

Trång överkäke

Sneda tänder

Vanliga frågor om Invisalign och tandreglering

Hur länge håller en behandling med Invisalign?
En behandling med Invisalign ger dig exakt det leende och bett du vill ha – och detta permanent. Sköter du dig och har skenorna inne hela tiden – undantaget vid måltider och tandborstning – så kommer dina tänder att regleras till det läge du satt som målbild.

Täcks tandreglering av högkostnadsskyddet?
I vissa fall så täcks kostnaden för tandreglering i vuxen ålder av det statliga tandvårdsstödet dit högkostnadsskyddet räknas.

Kan tandreglering vara skadligt för tänderna eller emaljen?
Nej, tandreglering är i de allra flesta fall inte skadligt för vare sig tänder eller emalj. I extremt sällsynta fall kan emellertid tandroten förändras och ge upphov till en rotförkortning. Det kan också innebära att den, som en följd av strypt blodtillförsel, måste rotfyllas i framtiden.

Vad gör man om det är för trångt mellan tänderna?
I samband med en tandreglering så kan man tvingas ta bort en- eller flera tänder för att skapa mer utrymme. Om det är lite för trångt så kan man ofta lösa detta genom att bredda – eller förlänga – tandbågen.

Ring oss gärna

Öppettider:
Mån-fre: 07:30-20:00
Lör-sön: 09:30-17:00